20. Istina o najvećim iskušenjima

U noćnim viđenjima pokazan mi je splet veoma opasnih zamki, kojima nas izlaže naša grešna priroda. Strast je ono  što je posebna i neizbežna zamka koju neprijatelj stavlja pred nas.

Ako u nama ne živi novi čovek koji svakotrenutno nastava u Hristu, svakotrenutačnim predanjem Njemu, onda ćemo mi sigurno pasti u ovu mrežu.

U pomenutim noćnim viđenjima, video sam sledeću sliku:  Žena crnkinja (u svim viđenjima koje sam primio, nosi poruku najtežih  iskušenja  za čoveka) je sedela u istoj prostoriji sa jednim čovekom. Posle određenog vremena, ta primamljivost njene slatkorečivosti i njenog tela, navela je čoveka na prisne kontakte. U drugoj slici koja se pojavila ispred mojih očiju video sam sledeći prikaz: Ženu crnkinju koja vodi fudbalsku loptu, i čovek je potpuno i brzo bio zaveden ovim iskušenjem. U trećoj slici video sam pomenutog čoveka  koji je bio vođen ovom istom ženom da strastveno navija za određeni klub i klubske boje. To je tako bilo jako da su čak i pojedini igrači toga tima bežali od čoveka navijača.

Strast je bila izuzetno velika. U sledećoj slici video sam  toga čoveka kako ponosno sedi u restoranu za nekim stolom u lepom odelu i razgovara o crkvenim stvarima sa svojim drugom, a duh ponosa, oholosti izbijao je iz tog čoveka. Razgovor je odisao opadanjem, ogovaranjem, čak i osvetom i osvetoljubivošću  za ostalu braću i sestre o kojima su diskutovali.

To je bio prikaz većine, velike većine braće u crkvenim klupama u našim crkvama. Naravno to se može reći i za sestre u onome u čemu se one mogu prepoznati u ovome: strast prema suprotnom polu, strast prema neobaveznim i potpuno nekorisnim zanimanjima (gledanje televizije, serija), strast prema modi, strast prema osvetoljubivosti i osveti, opadanju i ogovaranju drugih u crkvenim klupama i prilikom sabora. Svi navedeni elementi  su od Neba pokazani kao oni koji karakterišu dušu koja nije nikako spremna za Nebo. Ako postoji samo jedan element od svega ovoga, postoje tajno i svi ostali elementi kojih trenutno možda nismo svesni. Zato pazite na sebe jer su dani zli, i vreme je da prepoznamo to u nama da je prisutno, da nam dani zli ne budu pripisani na sudu kao neprepoznati. A to je opasno i može da stoji večnog gubitka duše. Jer je pisano:" Ili ne znate da nepravednici neće naslediti carstva Božjega.”(1 Kor. 6, 9-14)