35. Progonstvo

Da li je progonstvo prisutno kod nas u crkvi? Da, jeste! Koliko? Mnogo! Da li si ti čitaoče nekog progonio? Ako jesi zašto? Isus nikog nije progonio! Istina On jeste čistio hram, ali od koga? Od sveštenika i glavara i trgovaca u crkvi. Ali On ih nije progonio. Sveštenici i glavari su Njega progonili, i ubili. Tako će to i danas biti. I bilo je. Ja vam kažem, sluga Gospodnji, da su Isusa ubili čuvari crkve, teolozi i propovednici toga vremena. Tako je to i danas i biće tako i u poslednjem sukobu. Masa sveštenika naše crkve će izdati Isusa. i tako će se crkva očistiti. Čudno je to u vašim očima, ali je tako. Sećam se vremena pre deset godina. Sam sam izgovarao tada reči bez ljubavi, i gorko se kajem zbog toga, ali ja nisam izmišljao objave i vizije, njih je dao Gospod, kao što reče jedna sestra: „Ako je ovo prevara, onda stvarno nećemo znati više šta je od Gospoda“. Zašto je to rekla? Zato što je njeno srce prepoznavalo da su objave Gospodnje, ali moje srce nije bilo tada Gospodnje. I tu ja snosim krivicu za koju sam se već pokajao. Ali postoji problem što skoro niko od propovednika nije prepoznao u tim objavama da je to Gospodnja promisao. Kada kažem skoro niko, mislim da je tek jedan od mnogih video nešto u tome. Znači možemo očekivati danas od mnogih učitelja i vernika koji ne proveravaju u svojoj ličnoj zajednici šta je pravo, odbijanje reči Gospodnje. Ja ovim pozivam na preispitivanje ličnog stava svakog člana Zajesnice, da se preispita zašto to čini što čini. Da li to čini što ima ljubavi? Ili to čini, tj. odbacuje reč Gospodnju, zato što nema ljubavi.

Video sam da mi nemamo ljubavi, i zato ne treba da okrivljujemo reč Gospodnju, objave Gospodnje, nego da primimo Duha da nas promeni. "Ha, ha", neki govore, "kako neki otpadoše koji su bili zajedno sa tobom?" A šta kaže reč Gospodnja: “Ostavi me Dimas, jer mu omilje plata nepravedna“, ili “ti koji bijaše isto što sam ja, izda me“. Prema tome veliki su oni koji umeju da ljube, koji priznaju da nemaju ljubavi, pa je primiše...

I zato svaki koji nema ljubavi neka prizna. I Bog će mu je dati. A nemoj proganjati. Jer ko proganja, biće progonjen. I ko govori „lažni prorok“ svedoči za sebe da je to. Jer bi napisano: “Kojijem sudom sudiš, sam ćeš biti osuđen“. Amin.