28. Božji osmeh

Oko 2000-te  godine, na krevetu, da li u telu ili van tela, ne znam to reći, video sam sledeći prizor. Odjednom pred mojim očima pojavila se slika, isečak, momenat vremena kada se naš Gospod Isus radosno osmehnuo. Taj neopisivo lepi osmeh, može se predočiti, opisati, ali tek izdaleka, sa slikom hiljada miliona staklenih perli, koje blstaju na suncu. Neusiljeno prirodno i veličanstveno je izgledao taj momenat viđenja slave Gospodnje, ali i strašno od Njegove svetosti. Zaista, veličanstveno je bilo videti Gospoda u tom jednom lepom i radosnom trenutku. Sila Njegove radosti i uzvišenosti, gledano kroz Njegovu ljubav prema nama, kao Oca prema deci, je nešto što baca u zasenak i u prah našu sebičnu prirodu. Možemo li mi koji smo krv Njegova, i meso Njegovo, da ostanemo tupi za Njegov poziv da odbacimo svaku sebičnost? Može li nešto više od Božije ljubavi da nam znači? Može  li nepriznanje greha da nam bude bolje od priznanja? Svako neka odgovori sam na to pitanje.     

Ne mogu da zaboravim trenutak kada me je Sveti Duh osvedočio u moju zlu prirodu. Takav isti trenutak imate i svi vi koji ste sinovi i kćeri Božije. Jer bez toga trenutka vi niste sinovi i kćeri Božije. Svako ko odbaci ovako silno spuštanje Svetoga Duha, on zapravo odbacuje priznanje o svojoj ličnoj grešnosti  i takav priznaje da ne želi spasenje. Zar će mo tako lako odbaciti tako jasno osvedočenje i ići putem bez smisla? Ne mogu da shvatim takvo postupanje, ne mogu da shvatim takvu bahatost i zlu nameru. Zašto?  Ako Bogu ne verujemo, onda verujmo tom Njegovom osvedočenju koje jasno pokazuje kakvi smo. Tako ćemo na najbolji i jedini mogući način i upoznati Njega kakav je On. 

To je dakle suština opravdanja verom. Upoznati Njega, i uponati sebe, to je ključ rešenja svih naših problema. Da li hoćemo onda da dopustimo da nam kaže reč o Sebi i nama, to je naš izbor koji moramo da učinimo. Ne prihvatiti istinu o onome šta ti se pokazuje, znači da pljuješ na Hristovu žrtvu na krstu Golgote, a od takve sramote veće nema. Da li ćemo biti među 144 000, to zavisi od toga da li ćemo prihvatiti ovu reč i Božji osmeh za nas. Ja vam savetujem da je prihvatite.